четвъртък, 22 януари 2015 г.

ПИЛЕШКО ФИЛЕ СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ





     Едно прекрасно, ароматно, непретенциозно и много вкусно ястие. Обожавам крехкото пилешко месо и хрупкавите  зеленчуци. Букет от вкусове, аромати и цветове, гарниран с варен ориз.

 


     ПРОДУКТИ:

  •  Пилешко филе
  • 2-3 глави лук
  • 2-3 моркова
  • 1 праз, ако има
  • 2 тиквички
  • 150-200гр гъби
  • червена чушка
  • зелена чушка
  • броколи
  • карфиол
  • шушулки фасул
  • 2-3 с.л. соев сос
  • 4-5 капки Унисос
  • куркума
  • джинджифил
  • чили на вкус
  • 2-3 скилиди чесан 
  • сол
  • олио



     Нарязваме пилешкото филе на едри кубчета, лука и праза на едри кубчета, а морковите и тиквичките на пръчици. Чушките и гъбите нарежете на лентички. Чесана наситнете.



  •  В дълбок съд, най-добре във вонг се загрява мазнината.
  •  Първо се поставя месото и се  бърка постоянно.
  •  След около 2-3 минути се слагат лука и морковите, после чушките и фасула, и т.н. , като последни се слагат най-нежните зеленчуци. 
  • Идеята е, от китайската кухня, месото да е крехко, зеленчука да хрупа, а не да е сварен.

      Когато е почти готово слагате сол на вкус, соевият сос, Унисоса, чесана, куркумата, настърган джинджифил и дискретно чили. Накрая се прибавят 2-3 с.л. брашно. 
     Сервира се с ориз.


     ДА ВИ Е СЛАДКО!

2 коментара:

  1. Обожавам така приготвено пилешко с много зеленчуци! Не съм пробвала с гарнитура ориз.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пробвай! Ориза е прекрасна добавка за това ястие.

      Изтриване