понеделник, 7 декември 2015 г.

СУЛТАН КЕБАП

             Има снимки на места, които те карат да искаш , да се стремиш, да мечтаеш да бъдеш там. Има снимки на хора, които те карат да искаш да ги познаваш. Има снимки на храни, които предизвикват в теб желанието да опиташ това ястие.
             Такава една снимка ме предизвика да приготвя това толкова вкусно нещо. Промених малко оригиналната рецепта и след като опитах стигнах до извода, че тук могат да се направят много импровизации.
             Ето от тук взех рецептата - http://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fison4o.blogspot.bg%2F2015%2F11%2Fblog-post.html&h=JAQFNuDmK&s=1


     ПРОДУКТИ:

  • кори за баница
  • 750 гр. пилешко филе
  • 3 глави лук
  • една тиквичка
  • един голям морков
  • 200 гр. гъби /ако имате различни, още по-добре/
  • един домат
  • сол
  • черен пипер
  • 1 с.л. прясна мащерка, може и суха 
  • олио или зехтин

      ЗА СОС БЕШАМЕЛ   

  • 70 гр масло 
  • 3 с.л. брашно
  • 500 мл. прясно мляко
  • 100 гр. топено сирене
  • 100 гр. синьо сирене
  • сол
  • черен пипер
  • 150 гр кашкавал 

             
  • Започваме с приготвянето на бешамела. 
  • Разтопяваме маслото и запържваме в него брашното до златисто. 
  • Прибавяме студеното мляко на на тънка струйка при постоянно бъркане.
  • Прибавяме солта и черният пипер.
  • Накрая прибавяме сирената и бъркаме за да се стопят.
  • Оставяме да изстива
  • Нарязваме месото на кубчета.
  • Нарязваме и другите продукти на кубчета.
  • Загряваме мазнината и задушаваме в нея месото.
  • Когато месото остане на мазнина прибавяме гъбите.
  • Когато остане на мазнина прибавяме лука, морковите и тиквичките.
  • Като се позапържат прибавяме домата, солта, пипера и мащерката.
  • Намазваме тавата с мазнина.
  • Вземаме средно голяма купичка.
  • Сгъваме една кора на две и покриваме купата с нея.
  • На дъното поставяме още едно парче кора.
  • Сипваме от пълнежа и сгъваме навътре краищата, така, че да покрият пълнежа и да затворят пликчето.
  • Обръща ме го върху ръката си и внимателно подреждаме в тавата.
  • Заливаме с бешамела.
  • Нарязваме кашкавала на големи парчета, колкото са ни пликчетата и го подреждаме върху тях.
  • Печем в загрята фурна докато кашкавала придобие невероятният си съблазнително запечен вид.
  • Хайдееее вече да хапваме!!!


Няма коментари:

Публикуване на коментар