понеделник, 16 февруари 2015 г.

ПЪРЖОЛИ С ГЪБЕН СОС




      Предлагам Ви една прекрасна рецепта, която е от полза когато трябва да приготвите нещо бързо и вкусно, било то за вечерята на семейството, било то за да впечатлите очаквани или неочаквани гости.


       ПОРОДУКТИ:
   
      Пържоли
  • свински котлетни пържоли
  • галета
  • брашно
  • сол
  • може и сусам

      Сос
  • 2 глави лук
  • по желание един морков
  • гъби различни видове /тук съм използвала печурки кралски и обикновени, кладница и пачи крак/
  • сол
  • брашно
  • една идея чубрица
  • олио
  • 50 гр. масло

       ПРИГОТВЯНЕ:
  • нарязвате лука  и морковите
  • задушаваме в загрятото олио
  • прибавяме първо печурките да се задушат
  • след това по-нежните гъби - кладница и консервираните гъби
  • като се позадушат гъбите, прибавяме маслото, солта
  • прибавяме брашното, за да се запържи с гъбите /прибавяме толкова, колкото да се получи сос/
  • прибавяме по-малко вода, като бъркаме постоянно, за да не се получат бучки
  • накрая добавяме една идея чубрица
  • докато приготвяме соса да приготвим и пържолите
  • не ги начуквайте, освен ако не са  прекалено дебели
  • не ги солете, защото соковете от тях ще изтекат
  • смесете в чиния равни количества галета и брашно и малко сол /количеството е в зависимост от количеството на пържолите/
  • ако имате сусам добавете в брашното
  • оваляйте пържолите в сместа
  • изпържете в добре загрята мазнина, като обръщате неколкократно, докато станат златисти
  • поднесете пържолите заляти със сос




      Ако Ви е възможно ползвайте пресни гъби, аромата е по-силен.
      Да Ви е вкусно!

1 коментар: