петък, 21 август 2015 г.

ЛЯТО В БУРКАНИ - СЛАДКО-КИСЕЛА ТУРШИЯ



       Преди години имах една колежка, която правеше страхотни камби по тази рецепта. Хубави, хубави, ама ние като не си падаме по чушките в туршията и взех, че си направих експеримент, който имаше прекрасен резултат.
       Представям ви рецептата за една туршия, която се затваря в буркан и можете да се насладите на вкусът и даже и след месеци, ако случайно е останала някъде случайно.
       Ако обичате чушки, пробвайте и само с тях, страхотни са !




       ПРОДУКТИ:
  • 6 кг. зеленчуци
  • 1 кг. едра сол
  • 0,750 кг. оцет
  • 0,750 кг. захар
  • чесан, кервиз, натриев бензоат
        ПРИГОТВЯНЕ:
  • Зеленчуците се нарязват 
  • Разтваряме солта в половин кофа вода
  • Вътре изсипваме зеленчуците, така, че да са покрити напълно от течността
  • Така престояват 24 часа, като от време на време се разбъркват
  • Изваждаме зеленчуците от солният разтвор 
  • Подреждаме ги в буркани, като между тях слагаме чесан и кервиз
  • Оцета и захарта загряваме до толкова, че да се разтвори захарта
  • Когато изстине сока се пресича с натриев бензоат
  • Заливаме зеленчуците в бурканите  
  • Запечатваме
  • Изчакваме две седмици и....
  • Да ви е сладко!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар