Рецептата за тези кюфтета знам също от моята майка. Няма нищо странно в това да пренесеш в своята кухня рецепти за храна с която си израстнал.
Кюфтето е характерна храна за всеки български дом. Пържено , печено или на скара, то фигурира като част от храната ни, различно на вкус, в зависимост от вкуса на различните хора.
Аз ще ви предложа варианта на комбинация от подправки и кайма, който използвам аз.
ПРОДУКТИ:
- 1 кг. кайма смес / най-добрият вариант е да ви смелят в месарницата месо/
- 3-4 средни глави лук
- 2 яйца
- 2 ч.л. черен пипер смлян
- 4 ч.л. кимион смлян
- сол на вкус
- средата на 4 филии сух хляб
- връзка магданоз
- вода
- брашно
- олио за пържене
ПРИГОТВЯНЕ:
- Слагате в дълбока купа каймата
- Прибавяме нарязаният на ситно лук, подправките, солта, яйцата
- В друга купа накиснете за кратко хляба в 150мл вода , смачкайте и прибавете към каймата
- Магданоза нарежете на ситно и прибавете и него
- Омесете добре
- Ако имате възможност оставете да престои в хладилника поне час
- Оформете средни кюфтета , потопете в брашно
- Пържете в добре загряно олио.
Сервирайте с гарнитура по желание.
ДА ВИ Е СЛАДКО!
Няма коментари:
Публикуване на коментар