неделя, 18 януари 2015 г.

ПЪРЖЕНИ КЮФТЕТА


     Рецептата за тези кюфтета знам също от моята майка. Няма нищо странно в това да пренесеш в своята кухня рецепти за храна с която си израстнал.
     Кюфтето е характерна храна за всеки български дом. Пържено , печено или на скара, то фигурира като част от храната ни, различно на вкус, в зависимост от вкуса на различните хора.
     Аз ще ви предложа варианта на комбинация от подправки и кайма, който използвам аз.

     ПРОДУКТИ:
  • 1 кг. кайма смес / най-добрият вариант е да ви смелят в месарницата месо/
  • 3-4 средни глави лук 
  • 2 яйца
  • 2 ч.л. черен пипер смлян
  • 4 ч.л. кимион смлян
  • сол на вкус
  • средата на 4 филии сух хляб
  • връзка магданоз
  • вода
  • брашно
  • олио за пържене

    ПРИГОТВЯНЕ:

  • Слагате в дълбока купа каймата
  • Прибавяме нарязаният на ситно лук, подправките, солта, яйцата
  • В друга купа накиснете за кратко хляба в 150мл вода , смачкайте и прибавете към каймата
  • Магданоза нарежете на ситно и прибавете и него
  • Омесете добре 
  • Ако имате възможност оставете да престои в хладилника поне час
  • Оформете средни кюфтета , потопете в брашно
  • Пържете в добре загряно олио.
      Внимавайте да не препържвате кюфтетата, защото няма да бъдат сочни.
      Сервирайте с гарнитура по желание.

      ДА ВИ Е СЛАДКО!

Няма коментари:

Публикуване на коментар