събота, 2 януари 2016 г.

БИСКВИТЕНА ТОРТА С КРЕМА СИРЕНЕ



        Бисквитената торта съпътства детските спомени на повечето от нас. Дебели обикновени бисквити заляти с розово нишесте. Просто класика. 
        Аз обаче замених нишестето с един мой любим крем, който съчетава вкусовете на сметаната, пудинга и крема сиренето. Едно пухкаво съвършенство.

        ПРОДУКТИ:

Крем пудинг
  • 500 мл. прясно мляко
  •  пудинг на Доктор Йоткер
  • 4-5 с.л. захар
Крем крема сирена
  • 2 пакета крема сирене
  • 100 гр. пудра захар
  • 30 мл. сметана
  • 1 ванилия
Крем сметана
  • 250 мл. подсладена сметана  / 30 мл използваме при разбиването на крема сиренето/
Другите продукти
  • 2 пакета обикновени бисквити
  • 150 мл. сок или сироп от компот
  • 1 бял шоколад нарязан на ситно
  • 1 банан      
  • желирано боровинково сладко /или друго/
     
      ПРИГОТВЯНЕ
  • Сложете прясното мляко да заври. Прибавете захарта. Накрая прибавете разбития пудинг на тънка струя при непрекъснато бъркане. След като е готов свалете крема от котлона и оставете да изстине, като разбърквате от време на време.
  • Сложете в купа крема сиренето, пудрата захар, сметаната и ванилията. Разбъркайте леко с вилица, а след това с миксер да гладка смес.
  • Разбийте сметаната до твърдост.
  • Започнете смесването на кремовете след като пудинга е изстинал. Прибавяйте по малко от пудинга към крема сиренето , като бъркате леко с дървена лопатка. След това прибавете и сметаната. Крема е готов.
  • За сглобяването на тортата аз използвам продълговата йенска тенджера. Сипвам в купичка сок от компот в който потапяте бисквитите. Покривате дъното на съда с бисквити върху които поставяте крем, нарязан на ситно шоколад, банан. Повтаряте така докато свършат продуктите, като най-отгоре трябва да има крем. Покривате със свежо фолио и прибирате в хладилника поне за 24 часа.
  • Преди да сервирате покривате отгоре с желирано следко.
  • Сервирате с лъжица.
          Да Ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар