Бисквитената торта съпътства детските спомени на повечето от нас. Дебели обикновени бисквити заляти с розово нишесте. Просто класика.
Аз обаче замених нишестето с един мой любим крем, който съчетава вкусовете на сметаната, пудинга и крема сиренето. Едно пухкаво съвършенство.
ПРОДУКТИ:
Крем пудинг
- 500 мл. прясно мляко
- пудинг на Доктор Йоткер
- 4-5 с.л. захар
Крем крема сирена
- 2 пакета крема сирене
- 100 гр. пудра захар
- 30 мл. сметана
- 1 ванилия
Крем сметана
- 250 мл. подсладена сметана / 30 мл използваме при разбиването на крема сиренето/
Другите продукти
- 2 пакета обикновени бисквити
- 150 мл. сок или сироп от компот
- 1 бял шоколад нарязан на ситно
- 1 банан
- желирано боровинково сладко /или друго/
ПРИГОТВЯНЕ
- Сложете прясното мляко да заври. Прибавете захарта. Накрая прибавете разбития пудинг на тънка струя при непрекъснато бъркане. След като е готов свалете крема от котлона и оставете да изстине, като разбърквате от време на време.
- Сложете в купа крема сиренето, пудрата захар, сметаната и ванилията. Разбъркайте леко с вилица, а след това с миксер да гладка смес.
- Разбийте сметаната до твърдост.
- Започнете смесването на кремовете след като пудинга е изстинал. Прибавяйте по малко от пудинга към крема сиренето , като бъркате леко с дървена лопатка. След това прибавете и сметаната. Крема е готов.
- За сглобяването на тортата аз използвам продълговата йенска тенджера. Сипвам в купичка сок от компот в който потапяте бисквитите. Покривате дъното на съда с бисквити върху които поставяте крем, нарязан на ситно шоколад, банан. Повтаряте така докато свършат продуктите, като най-отгоре трябва да има крем. Покривате със свежо фолио и прибирате в хладилника поне за 24 часа.
- Преди да сервирате покривате отгоре с желирано следко.
- Сервирате с лъжица.
Да Ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар