Сирените гевречета са един прекрасен спомен от моето детство. Една от любимите закуски, които майка ми приготвяше. Сега сирените гевречета са любими и на моето семейство.
Продукти:
- 2 яйца
- 1 ч.ч. кисило мляко
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 200 гр. сирене / твърдо /
- около 1 кг. брашно
- олио за пържене
- Смесваме в купа яйцата и солта
- Прибавяме киселото мляко в което сме прибавили содата
- Прибавяме натрошеното сирене
- Добавяме и брашното
- Замесваме средно твърдо тесто
- Разточваме кора с дебелина 5-6 мм.
- Изрязваме с по-голяма чаша кръгове и с по-малка в средата други кръгчета, по- малки, така че да се получи геврече и топче
- Изрезките правите отново на кора, аз лично ги пържа такива каквито са
- Пържите на мастна баня
Няма коментари:
Публикуване на коментар