четвъртък, 8 януари 2015 г.

ДРОБ ПО СЕЛСКИ


     Това е една рецепта, която знам от моята майка. Изпълнението е просто и бързо, а резултатът - много вкусен.



ПРОДУКТИ:
  • 1 кг. свински черен дроб
  • 300-400гр свинско месо
  • парче сланина
  • 7-8 средни глави кромид лук
  • 200 мл. бяло вино
  • сол
  • 1 ч.л.джоджен
  • 1 ч.л. брашно
  • олио

ПРИГОТВЯНЕ:
  • Нарежете сланината на ситно,като предварително сте махнали кожата .
  • Нарежете месото и дроба на малки кубчета .
  • Нарежете лука .
  • Загрейте олиото и в него запържете сланината и месото за 1-2 минути
  • След това прибавете лука ,да се задуши до златисто.
  • Прибавяме дроба и запържваме докато по стените на парчетата спре да се вижда кръв.
  • Прибавяме виното и около 100-150 мл.вода/или бяло вино/.
  • Като заври ,оставяме да къкри на тих огън под капак,като периодично разбъркваме ,приблизително 30 минути.
  • Преди да свалим от огъня посоляваме на вкус,подправяме с джоджен   и ако е нужно сгъстяваме соса с малко брашно.
       Да Ви е сладко!

2 коментара:

  1. А, такъв дроб много обичам! :) Чудесен е, Таня!
    Успех ти желая в новото начинание, много вдъхновение и почитатели!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване