събота, 2 януари 2016 г.

ПИЛЕШКИ ХАПКИ С КОРНФЛЕЙКС



       Тези прекрасни хапки са едно от любимите ястия в нашия дом. Те си имат и своя история.    За първи път опитах така приготвено пилешко филе в един ресторант, вкусни и много крехки. За мен беше предизвикателство да постигна този резултат, но и да остане от корнфлейкса  по тях. След доста опити стигнах до истината и сега искам да я споделя с вас.




      ПРОДУКТИ

  • Пилешко филе
  • 2-3 яйца
  • 100 мл. прясно мляко
  • 2-3 лъжици брашно
  • сол
  • корнфлейкс
  • олио



        ПРИГОТВЯНЕ:

  • Филето нарязвате на флейки, може и на пържоли, без да начуквате
  • Поставяте в кутия /с капак/
  • Чукате яйцата 
  • Наливате млякото
  • Разбърквате добре хапките, така, че да смесят добре с яйцата е млякото
  • Затваряте кутията и я прибирате в хладилника поне за час, може и от предният ден
  • Когато ще пържите хапките сложете в кутията две с.л.  брашно и объркайте добре, ако е още течно добавете още брашно, за да стане лепкава каша по хапките
  • Върху хартия за печене изсипвате корнфлейкс и с точилка намачквате така ,че  да се начупят люспите
  • Овалвате хапките в люспите и пържите на мастна баня
  • Отцедете върху домакинска хартия
  • Поднасят се със млечно-чеснов сос



        МЛЕЧНО-ЧЕСНОВ СОС

  • 1 кисело мляко
  • 2-3 скилиди чесан 
  • копър
  • сол
       Чесана пресовате, прибавяте към млякото. Добавяте солта и копъра.

     ДА ВИ Е СЛАДКО!

Няма коментари:

Публикуване на коментар