Предлагам Ви една прекрасна рецепта, която е от полза когато трябва да приготвите нещо бързо и вкусно, било то за вечерята на семейството, било то за да впечатлите очаквани или неочаквани гости.
ПОРОДУКТИ:
Пържоли
- свински котлетни пържоли
- галета
- брашно
- сол
- може и сусам
Сос
- 2 глави лук
- по желание един морков
- гъби различни видове /тук съм използвала печурки кралски и обикновени, кладница и пачи крак/
- сол
- брашно
- една идея чубрица
- олио
- 50 гр. масло
ПРИГОТВЯНЕ:
- нарязвате лука и морковите
- задушаваме в загрятото олио
- прибавяме първо печурките да се задушат
- след това по-нежните гъби - кладница и консервираните гъби
- като се позадушат гъбите, прибавяме маслото, солта
- прибавяме брашното, за да се запържи с гъбите /прибавяме толкова, колкото да се получи сос/
- прибавяме по-малко вода, като бъркаме постоянно, за да не се получат бучки
- накрая добавяме една идея чубрица
- докато приготвяме соса да приготвим и пържолите
- не ги начуквайте, освен ако не са прекалено дебели
- не ги солете, защото соковете от тях ще изтекат
- смесете в чиния равни количества галета и брашно и малко сол /количеството е в зависимост от количеството на пържолите/
- ако имате сусам добавете в брашното
- оваляйте пържолите в сместа
- изпържете в добре загрята мазнина, като обръщате неколкократно, докато станат златисти
- поднесете пържолите заляти със сос
Ако Ви е възможно ползвайте пресни гъби, аромата е по-силен.
Да Ви е вкусно!
Много апетитна снимка, Танче!
ОтговорИзтриване