Едно прекрасно, ароматно, непретенциозно и много вкусно ястие. Обожавам крехкото пилешко месо и хрупкавите зеленчуци. Букет от вкусове, аромати и цветове, гарниран с варен ориз.
ПРОДУКТИ:
- Пилешко филе
- 2-3 глави лук
- 2-3 моркова
- 1 праз, ако има
- 2 тиквички
- 150-200гр гъби
- червена чушка
- зелена чушка
- броколи
- карфиол
- шушулки фасул
- 2-3 с.л. соев сос
- 4-5 капки Унисос
- куркума
- джинджифил
- чили на вкус
- 2-3 скилиди чесан
- сол
- олио
Нарязваме пилешкото филе на едри кубчета, лука и праза на едри кубчета, а морковите и тиквичките на пръчици. Чушките и гъбите нарежете на лентички. Чесана наситнете.
- В дълбок съд, най-добре във вонг се загрява мазнината.
- Първо се поставя месото и се бърка постоянно.
- След около 2-3 минути се слагат лука и морковите, после чушките и фасула, и т.н. , като последни се слагат най-нежните зеленчуци.
- Идеята е, от китайската кухня, месото да е крехко, зеленчука да хрупа, а не да е сварен.
Сервира се с ориз.
ДА ВИ Е СЛАДКО!
Обожавам така приготвено пилешко с много зеленчуци! Не съм пробвала с гарнитура ориз.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Пробвай! Ориза е прекрасна добавка за това ястие.
Изтриване