Това е една рецепта, която знам от моята майка. Изпълнението е просто и бързо, а резултатът - много вкусен.
ПРОДУКТИ:
- 1 кг. свински черен дроб
- 300-400гр свинско месо
- парче сланина
- 7-8 средни глави кромид лук
- 200 мл. бяло вино
- сол
- 1 ч.л.джоджен
- 1 ч.л. брашно
- олио
ПРИГОТВЯНЕ:
- Нарежете сланината на ситно,като предварително сте махнали кожата .
- Нарежете месото и дроба на малки кубчета .
- Нарежете лука .
- Загрейте олиото и в него запържете сланината и месото за 1-2 минути
- След това прибавете лука ,да се задуши до златисто.
- Прибавяме дроба и запържваме докато по стените на парчетата спре да се вижда кръв.
- Прибавяме виното и около 100-150 мл.вода/или бяло вино/.
- Като заври ,оставяме да къкри на тих огън под капак,като периодично разбъркваме ,приблизително 30 минути.
- Преди да свалим от огъня посоляваме на вкус,подправяме с джоджен и ако е нужно сгъстяваме соса с малко брашно.
Да Ви е сладко!
А, такъв дроб много обичам! :) Чудесен е, Таня!
ОтговорИзтриванеУспех ти желая в новото начинание, много вдъхновение и почитатели!
Поздрави!
Благодаря!
Изтриване