Тези прекрасни хапки са едно от любимите ястия в нашия дом. Те си имат и своя история. За първи път опитах така приготвено пилешко филе в един ресторант, вкусни и много крехки. За мен беше предизвикателство да постигна този резултат, но и да остане от корнфлейкса по тях. След доста опити стигнах до истината и сега искам да я споделя с вас.
ПРОДУКТИ
- Пилешко филе
- 2-3 яйца
- 100 мл. прясно мляко
- 2-3 лъжици брашно
- сол
- корнфлейкс
- олио
ПРИГОТВЯНЕ:
- Филето нарязвате на флейки, може и на пържоли, без да начуквате
- Поставяте в кутия /с капак/
- Чукате яйцата
- Наливате млякото
- Разбърквате добре хапките, така, че да смесят добре с яйцата е млякото
- Затваряте кутията и я прибирате в хладилника поне за час, може и от предният ден
- Когато ще пържите хапките сложете в кутията две с.л. брашно и объркайте добре, ако е още течно добавете още брашно, за да стане лепкава каша по хапките
- Върху хартия за печене изсипвате корнфлейкс и с точилка намачквате така ,че да се начупят люспите
- Овалвате хапките в люспите и пържите на мастна баня
- Отцедете върху домакинска хартия
- Поднасят се със млечно-чеснов сос
МЛЕЧНО-ЧЕСНОВ СОС
- 1 кисело мляко
- 2-3 скилиди чесан
- копър
- сол
Чесана пресовате, прибавяте към млякото. Добавяте солта и копъра.
ДА ВИ Е СЛАДКО!
Няма коментари:
Публикуване на коментар