сряда, 11 март 2015 г.

ПИЛЕШКО ФИЛЕ С КИМИОН В МНОГОЛИСТНО ТЕСТО



       Продукти:
  • 1 пакет многолистно тесто 
  • 1 пилешко филе
  • 3-4 лук
  • 1 ч.л. кимион на прах
  • 1 ч.л. кимион на зърна 
  • 2 с.л. соев сос
  • сол 
  • олио
  • 1 яйце
  • кашкавал



Приготвяне:
  • Загрейте фурната до 220 градуса.
  • Отрежете от тестото правоъгълник с размери 20/10см. - 4 бр
  • Отрежете още 4 бр същите правоъгълници
  • От тях изрежете рамка с дебелина 2 см.
  • Разбийте добре яйцето и  с него намажете основата на многолистното тесто
  • Поставете отгоре рамката и намажете и нея
  • Изпечете до златисто
  • Оставете да поизтине и натиснете леко с ръка в средата



  • Пилешкото  филе нарежете на тънки жулиени
  • Лукът нарежете на филийки
  • Загрейте мазнината
  • Запържете първо месото
  • Като поизвири, прибавете лука
  • Когато остане на мазнина, прибавете сол, соев сос и кимиона 
  • След една минута свалете от огъня
  • Поставете многолистните ладии в чиния за сервиране 
  • Напълнете ги с месото, 
  • Поръсете обилно с настърган кашкавал
  • Гарнирайте и сервирайте                            
          Да Ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар