Продукти:
- 1 пакет многолистно тесто
- 1 пилешко филе
- 3-4 лук
- 1 ч.л. кимион на прах
- 1 ч.л. кимион на зърна
- 2 с.л. соев сос
- сол
- олио
- 1 яйце
- кашкавал
Приготвяне:
- Загрейте фурната до 220 градуса.
- Отрежете от тестото правоъгълник с размери 20/10см. - 4 бр
- Отрежете още 4 бр същите правоъгълници
- От тях изрежете рамка с дебелина 2 см.
- Разбийте добре яйцето и с него намажете основата на многолистното тесто
- Поставете отгоре рамката и намажете и нея
- Изпечете до златисто
- Оставете да поизтине и натиснете леко с ръка в средата
- Пилешкото филе нарежете на тънки жулиени
- Лукът нарежете на филийки
- Загрейте мазнината
- Запържете първо месото
- Като поизвири, прибавете лука
- Когато остане на мазнина, прибавете сол, соев сос и кимиона
- След една минута свалете от огъня
- Поставете многолистните ладии в чиния за сервиране
- Напълнете ги с месото,
- Поръсете обилно с настърган кашкавал
- Гарнирайте и сервирайте
Няма коментари:
Публикуване на коментар